Mrt

“Dilimizin Zenginlikleri” kapsamında gerçekleştirilen “Deyimler ve Atasözleri “ etkinlikleri başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Deyimler ve atasözleri , dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasımızı yansıtırlar . Bu bağlamda, okulumuzda Şubat ayı boyunca deyimler ve atasözleri üzerine etkinlikler düzenlenmiştir. Amacımız öğrencilere bu önemli dil unsurlarını tanıtmak, anlamalarını sağlamak ve kullanmalarını teşvik etmektir. Tüm sınıflarda “Anlat Bakalım” etkinliği düzenlenmiştir. Öğrencilere çeşitli deyim ve atasözleri anlatılarak anlamları hakkında bilgi verilmiş ve örneklerle açıklanmıştır. Tüm sınıflarda “Atasözü, Deyim Resimleme” etkinliği yapılmıştır. Öğrenciler, öğrendikleri atasözleri ve deyimleri resimleyerek anlamlandırmışlardır. Öğrencilerin hazırladığı resimlerden oluşan ürünler, okul panosunda sergilenmiştir.

Şbt

Gönüllü kazanım değerlendirme sınavımızı 24 Şubat'ta başarıyla tamamladık.

Şbt

2023-2024 eğitim - öğretim yılı "Okul Sporları" kapsamında düzenlenen masa tenisi turnuvasında il birincisi olan "yıldız erkekler" takımımız ile Bozüyük Kaymakamımızı ziyaret ettik. Kaymakam Bey tarafından öğrencilerimize ve okulumuza teşekkür belgesi takdim edildi. Öğrencilerimize ilimizi temsilen katılacakları bölge turnuvasında başarılar dileriz.

Emeği geçen öğretmenlerimiz Aslı YILDIZ'a ve Ali ÜSNET'e teşekkür ediyoruz.

Şbt

LGS kapsamında yapılacak merkezî sınav ile ilçemize yakın yerlerde bulunan merkezî sınav puanıyla öğrenci alan okullar hakkında 7. sınıf velilerimize bilgi verdiğimiz toplantımızı 16 Şubat Cuma günü yaptık.

Toplantıda hangi liseye nasıl yerleşileceğini, bu liseleri bitiren öğrencilerin hangi üniversiteleri kazandığını anlattık.

Şbt

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Genetik Egzersiz Uzmanı ve Yazar Mehmet Ali DENİZ tarafından Mektebim Koleji’nde verilen “Süper Gen, Süper Beyin, Süper Beden” seminerine 7. sınıf öğrencilerimizle birlikte katıldık.

Seminer boyunca aktif bir şekilde katılım sağlayan öğrencilerimiz seminer sonundaki oyunla zihin- beden koordinasyonlarını ölçme şansı da yakaladılar.

Şbt

Yavuz Sultan Selim Ortaokulu okul faaliyetleri kapsamında okulumuzda akıl ve zeka oyunları turnuvası düzenlenmiştir. Yapılan turnuvada mangala , küre , reversi ve pentago oyunlarında öğrencilerimiz tatlı bir rekabet içinde yarışmışlardır. Turnuva sonucu her oyun kategorisinde kazanan öğrencilerimiz okulumuzu ilçe yarışmalarında temsil etmeye hak kazanmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Şbt

Okulumuz öğrencileri ve personeli deprem farkındalığı yaratmak ve deprem anında neler yapmaları gerektiğini anlamak amacıyla deprem tatbikatı yaptılar.

Öğrencilerden habersiz öğretmenlerimizin kontrolünde tatbikat yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerin olası deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olunabilmesi amacıyla ilk etapta bir öğretmenimiz “deprem oluyor” diye bağırarak, "çök, kapan, tutun "pozisyonu alındı. Ardından siren sesi ile bina tahliye edildi.

2023-2024 Eğitim Öğretim 1.Dönem Sonu Karne Töreni

Okulumuzda bu yıl düzenlenen kitap sınavında başarı gösteren öğrencilerimizin madalyalarını, Ocak ayı yıldız öğrenci madalyalarını, kütüphaneyi en çok kullanan ilk üç öğrencimize müdavim madalyalarını, bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin madalyalarını ve kitap sınavında tam puan alan öğrencilerin sürpriz hediyelerini ve madalyalarını dönemin son töreninde teslim etmenin mutluluğunu yaşadık.

Sevgili Öğrenciler, bir eğitim öğretim dönemini daha tamamlıyoruz. Yoğun ve yorucu bir okul döneminden sonra öğrencilerimiz, karnelerini alarak tatile girdiler. Dinlenmek, oyunlar oynamak, daha fazla kitap okumak için tatili iyi bir fırsat olarak görmek gerekir.

Sevgili Öğrenciler,

Sabırsızlıkla beklediğiniz karnelerinizi alıyorsunuz. Elinizden geleni yapmak için bir dönem boyunca büyük gayret sarf ettiniz. Her birinizi gayretinizden ve başarılarınızdan dolayı içtenlikle kutluyoruz.

Mutluluk,sağlık ve huzur içinde bir tatil geçirmenizi diliyor,saygılar sunuyoruz.

Ock

Okulumuzun güvenlik kamera sistemi artık daha işlevsel hâle geldi.

Şbt

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında okulda sinema günü etkinliğimizi yaptık. Patlamış mısır yiyerek filmimizi izledik. Öğrencilerimiz keyifli bir zaman geçirerek dönemin yorgunluğunu attı.

Şbt

Öğrencilerimizle son hafta etkinlikleri kapsamında voleybol maçı yapılmıştır.

Şbt

Son hafta etkinlikleri kapsamında bugün karaoke müzik şenliğimizi yapmış bulunduk. Öğrencilerimiz son haftanın ilk gününe enerjik başladılar.

Şbt

Pençe Kilit Harekât bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada kahraman evlatlarımızın şehit düşmesi milletimizin tüm fertlerini olduğu gibi Millî Eğitim Bakanlığı camiası olarak bizleri  de derin bir acı ve üzüntüye boğmuştur.

Bu sebeple; vatanımız uğruna can veren aziz şühedamız ve bu menfur olayda hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak, aziz şehitlerimize minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla 15 Ocak 2024 tarihinde okulumuzda gerçekleştirilen bayrak töreninde 1 (bir) dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Aziz şehitlerimizin ruhları şâd, makamları âli olsun.

Ock

BİL-EN  “Yetenek Avcıları” etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Müdürlüğünün destekleriyle okulumuzun spor salonunda basketbol kurslarımızı başlattık.