T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / BOZÜYÜK - Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Okul Forması Değişikliği

2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren okul formalarımız değişiyor.

OKUL FORMASI DUYURUSU

2023-2024 eğitim-öğretim yılı Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Okul-Aile Birliği Genel Kurulunda veliler öğrencilerin forma giymeye devam etmesi yönünde karar almıştır. Ayrıca Genel Kurulda ve veli toplantılarında veliler okul formasının renginin değiştirilmesi yönünde taleplerini dile getirmiştir. Bu sebeple Okul-Aile Birliği ve okul yönetimi iş birliği içinde okul formasının renginin belirlenmesi için bir anket çalışması yapılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda okul formasının aşağıdaki şekilde olmasına karar verilmiştir:

Pantolon: Kanvas kumaştan füme renkli okul pantolonu olacaktır. Dar olmayacaktır.

Etek: Etek giymek isteyen kız öğrenciler füme renkli uzun etek giyebilecektir.

Üst: Bordo renkli kısa kollu yahut bordo renkli uzun kollu olacaktır. İsteyenler bordo renkli kapişönlü, cepli üst (sweatshirt)  de giyebilecektir. Üst kıyafetler bordodur, yakalarında ve/veya kollarında ayrıca farklı renk şerit şartı aranmayacaktır. Üst kıyafetlerde ön sol tarafta okul arması yer alacaktır. 

Bu kıyafetlerin dışında başka renk ve desenlerde hırka, kazak, kısa kollu, uzun kollu, pantolon, etek vs. giyilmeyecektir.

Beden Eğitimi ve Spor Derslerinde: Mevzuata aykırı olmamak şartıyla istenilen renk ve desende eşofman giyilebilecektir. Yırtık, delikli, şeffaf kıyafetler, şort ve tayt giyilmeyecektir.

Okulumuzun ve Okul-Aile Birliğinin herhangi bir işletmeyle bir anlaşması yoktur. Veliler okul formalarını istedikleri yerden alabileceklerdir. 

Armasız forma almak isteyen veliler, okul armasını ayrıca temin edip formaya diktirebilecektir. 

Değişiklik 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren kademeli şekilde geçerli olacaktır. Yeni okul forması 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 5. sınıfa başlayacak öğrencilere ve sonraki senelerde okula başlayacak öğrencilere zorunlu olacaktır, şu an okulumuzun öğrencisi olanlara zorunlu olmayacaktır. Mevcut öğrencilerden isteyenler eski formayı, isteyenler yeni formayı giyebilecektir.

Okul Arması: Füme ve beyaz renklerde, 7 cm çapında, tam yuvarlak olup aşağıdaki gibidir.

Velilere ve ilgililere ilanen duyurulur.

20-12-2023


 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.12.2023 - Güncelleme: 20.12.2023 15:14 - Görüntülenme: 448
  Beğen | 6  kişi beğendi